Nie zapominajmy o kaszy
- 23 Views
- Redaktor ifd.pl
- 3 maja 2019
- Informacje o treningu i zdrowiu
Kiedyś nasze mamy i babcie gotowały ją na okrągło. Dzisiaj jest niestety nieco zapomniana, ale powoli wraca do łask, dzięki mądrym kucharzom, który korzystają z niej coraz częściej. Mowa oczywiście o kaszy, która jest prawdziwym bogactwem witamin i minerałów.
Kasza ma także wspaniałe właściwości oczyszczające, w szczególności ta jaglana. Poza tym, jest dość wysokokaloryczna i energetyzująca. Wspaniale sprawdza się więc jako pełnowartościowy posiłek, który dodaje paliwa na cały dzień pracy.
Obecnie w sklepach można zakupić wiele odmian i rodzajów kasz, na przykład wspomnianą już jaglaną, ale również gryczaną paloną i niepaloną, jęczmienną, orkiszową, pęczak, bulgur, czy kuskus. Istnieje wiele możliwości jej podania. Można kaszę jeść bowiem na słodko, na mleku, z owocami i miodem, szczyptą cynamonu, czy goździkami. Można także podawać ją z warzywami mięsem lub rybami w postaci ugotowanej lub zapieczonej jako zapiekanka. Drobne odmiany kaszy doskonale nadają się także do sałatek z warzywami i oliwą.

- 13 listopada 2019
Skuteczne odchudzanie
- 7 października 2019
Po co nam B6 ?
- 21 sierpnia 2019
Herbaty dlaczego warto ?
- 21 sierpnia 2019
Skuteczne odchudzanie
Po co nam B6 ?
Herbaty dlaczego warto ?
Rosnące kłopoty społeczeństwa
Dlaczego trzeba spać 8 godzin
Zrezygnuj z palenia
Otyłość – największy problem XXI wieku
Moc tkwi w śniadaniu