Przygotowywanie posiłków
- 145 Views
- Redaktor ifd.pl
- 13 kwietnia 2019
- Informacje o treningu i zdrowiu
Wiele mówi się ostatnio o tym, że nie tylko składniki naszego pokarmu mają duże znaczenie, ale również sposób, w jaki przygotowujemy swoje posiłki w domu. Większość z nas nie zastanawia się nad tym i stosuje od lat te same metody, często bezpowrotnie pozbawiając jedzenie cennych składników odżywczych oraz witamin.
Najlepszym sposobem przygotowywania pożywienia jest oczywiście gotowanie na parze. Dzięki temu, warzywa i mięso niczego nie tracą i nie rozpuszczają w wodzie. Taki posiłek nie zawiera również tłuszczu, więc jest niskokaloryczny.
Doskonałym sposobem jest także pieczenie dań w piekarniku, najlepiej w specjalnej folii. Jest to jednak dość długotrwały proces i nie wszystko można w ten sposób przygotować.
Z pewnością należy zrezygnować ze smażenia, w szczególności w głębokim tłuszczu i rzeczy w panierce. Jeżeli już musimy coś usmażyć, zdecydujmy się na patelnię grillową, na której można przygotowywać potrawy właściwie bez użycia tłuszczu. Doskonałym pomysłem jest także dobrej jakości patelnia teflonowa.

- 4 stycznia 2021
Jakie płatki na śniadanie
- 9 października 2020
Skuteczne ćwiczenia na plecy
- 7 sierpnia 2020
Pompki na poręczach zalety
- 24 czerwca 2020
Jakie płatki na śniadanie
Skuteczne ćwiczenia na plecy
Pompki na poręczach zalety
Roślina Muria puama
Ryba w diecie dlaczego jest ważna ?
HMB co to jest ?
Dieta dla sportowców
W jaki sposób ćwiczyć łydki ?