Tylko naturalne składniki
- 312 Views
- Redaktor ifd.pl
- 14 marca 2019
- Informacje o treningu i zdrowiu
W ostatnich latach dużo mówi się o naturalności produktów. Traktowana jest ona jako wielki atut, głównie spożywanego przez ludzi jedzenia. W konsekwencji ożywionej dyskusji, w której pojawiają się liczne argumenty, coraz więcej osób szuka produktów możliwie najbardziej naturalnych.
Z uwagi na rozwój przemysłu i postęp cywilizacyjny znalezienie tak czystych i nieprzetworzonych rodzajów jedzenia staje się coraz trudniejsze. Owszem, uprawy i hodowle ekologiczne cieszą się sporym zainteresowaniem. Jednak wysokie ceny tak wytwarzanej żywności sprawiają, że tylko nieliczni mogą sobie pozwolić na jej regularny zakup. Poza tym konsumenci rzadko kiedy mają okazję poznać realne warunki, w jakich konkretne produkty powstają. Nie zawsze jedzenie eko czy bio jest tak zdrowe, jak można by zakładać.
Zdaniem dietetyków nie da się całkowicie uciec od tak zwanej chemii w jedzeniu, czyli sztucznych dodatków. Warto jednak za wszelką cenę starać się ograniczyć ich udział w swojej codziennej diecie, na przykład poprzez wybieranie domowego posiłku zamiast fast fooda.

- 11 kwietnia 2022
Derma Solution – innowacyjne rozwiązania dla Twojej urody
- 7 kwietnia 2022
Jak często można pić kawę?
- 12 marca 2022
Awokado dlaczego warto ?
- 13 lutego 2022
Derma Solution – innowacyjne rozwiązania dla Twojej urody
Jak często można pić kawę?
Awokado dlaczego warto ?
Dynia dlaczego warto ?
Oczyszczanie wątroby sposoby
Żywienie dzieci
Jak zapobiec cukrzycy
Skąd się biorą problemy z cerą