Tylko naturalne składniki
- 170 Views
- Redaktor ifd.pl
- 14 marca 2019
- Informacje o treningu i zdrowiu
W ostatnich latach dużo mówi się o naturalności produktów. Traktowana jest ona jako wielki atut, głównie spożywanego przez ludzi jedzenia. W konsekwencji ożywionej dyskusji, w której pojawiają się liczne argumenty, coraz więcej osób szuka produktów możliwie najbardziej naturalnych.
Z uwagi na rozwój przemysłu i postęp cywilizacyjny znalezienie tak czystych i nieprzetworzonych rodzajów jedzenia staje się coraz trudniejsze. Owszem, uprawy i hodowle ekologiczne cieszą się sporym zainteresowaniem. Jednak wysokie ceny tak wytwarzanej żywności sprawiają, że tylko nieliczni mogą sobie pozwolić na jej regularny zakup. Poza tym konsumenci rzadko kiedy mają okazję poznać realne warunki, w jakich konkretne produkty powstają. Nie zawsze jedzenie eko czy bio jest tak zdrowe, jak można by zakładać.
Zdaniem dietetyków nie da się całkowicie uciec od tak zwanej chemii w jedzeniu, czyli sztucznych dodatków. Warto jednak za wszelką cenę starać się ograniczyć ich udział w swojej codziennej diecie, na przykład poprzez wybieranie domowego posiłku zamiast fast fooda.

- 24 lutego 2021
Co z drugim śniadaniem?
- 4 stycznia 2021
Jakie płatki na śniadanie
- 9 października 2020
Skuteczne ćwiczenia na plecy
- 7 sierpnia 2020
Co z drugim śniadaniem?
Jakie płatki na śniadanie
Skuteczne ćwiczenia na plecy
Pompki na poręczach zalety
Roślina Muria puama
Ryba w diecie dlaczego jest ważna ?
HMB co to jest ?
Dieta dla sportowców