Małe zmiany żywieniowe dające wielki efekt
- 186 Views
- Redaktor ifd.pl
- 16 marca 2019
- Informacje o treningu i zdrowiu
Każdy, komu marzy się szczupła i zgrabna sylwetka, powinien pamiętać, że już naprawdę niewielkie zmiany w sposobie odżywiania się mogą dać zadowalający efekt. Jednocześnie gwarantują one bardzo zdrowe i smaczne posiłki, po które aż chce się sięgać. Podpowiadamy co zmienić, aby czuć się doskonale.
Awokado zamiast tradycyjnego masła
Awokado jest naprawdę tłuste. Świetnie sprawdza się więc jako smarowidło do pieczywa. Jednocześnie tłuszcze, które są w nim zawarte to tak zwane tłuszcze zdrowe. Bardzo korzystnie wpływają one na nasze samopoczucie, nie szkodą sercu i nie powodują przybierania na wadze. Awokado to jednocześnie świetne źródło witaminy A i B.
Kasza zamiast makaronu
Makarony potrafią szybko przysporzyć nam dodatkowych kilogramów. Nie powiemy tego natomiast o kaszach, które również świetnie smakują z rozmaitymi sosami. Do tego dostarczają szereg witamin i minerałów, które niezbędne są do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Kasze zaspokajają głód na naprawdę długo. Mogą być spożywane także przez diabetyków.

- 24 lutego 2021
Co z drugim śniadaniem?
- 4 stycznia 2021
Jakie płatki na śniadanie
- 9 października 2020
Skuteczne ćwiczenia na plecy
- 7 sierpnia 2020
Co z drugim śniadaniem?
Jakie płatki na śniadanie
Skuteczne ćwiczenia na plecy
Pompki na poręczach zalety
Roślina Muria puama
Ryba w diecie dlaczego jest ważna ?
HMB co to jest ?
Dieta dla sportowców