Małe zmiany żywieniowe dające wielki efekt

Każdy, komu marzy się szczupła i zgrabna sylwetka, powinien pamiętać, że już naprawdę niewielkie zmiany w sposobie odżywiania się mogą dać zadowalający efekt. Jednocześnie gwarantują one bardzo zdrowe i smaczne posiłki, po które aż chce się sięgać. Podpowiadamy co zmienić, aby czuć się doskonale.
Awokado zamiast tradycyjnego masła
Awokado jest naprawdę tłuste. Świetnie sprawdza się więc jako smarowidło do pieczywa. Jednocześnie tłuszcze, które są w nim zawarte to tak zwane tłuszcze zdrowe. Bardzo korzystnie wpływają one na nasze samopoczucie, nie szkodą sercu i nie powodują przybierania na wadze. Awokado to jednocześnie świetne źródło witaminy A i B.
Kasza zamiast makaronu
Makarony potrafią szybko przysporzyć nam dodatkowych kilogramów. Nie powiemy tego natomiast o kaszach, które również świetnie smakują z rozmaitymi sosami. Do tego dostarczają szereg witamin i minerałów, które niezbędne są do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Kasze zaspokajają głód na naprawdę długo. Mogą być spożywane także przez diabetyków.

Previous post Nie zaniedbuj swojego wyglądu
Next post Żywność znanego pochodzenia