Małe zmiany żywieniowe dające wielki efekt
- 344 Views
- Redaktor ifd.pl
- 16 marca 2019
- Informacje o treningu i zdrowiu
Każdy, komu marzy się szczupła i zgrabna sylwetka, powinien pamiętać, że już naprawdę niewielkie zmiany w sposobie odżywiania się mogą dać zadowalający efekt. Jednocześnie gwarantują one bardzo zdrowe i smaczne posiłki, po które aż chce się sięgać. Podpowiadamy co zmienić, aby czuć się doskonale.
Awokado zamiast tradycyjnego masła
Awokado jest naprawdę tłuste. Świetnie sprawdza się więc jako smarowidło do pieczywa. Jednocześnie tłuszcze, które są w nim zawarte to tak zwane tłuszcze zdrowe. Bardzo korzystnie wpływają one na nasze samopoczucie, nie szkodą sercu i nie powodują przybierania na wadze. Awokado to jednocześnie świetne źródło witaminy A i B.
Kasza zamiast makaronu
Makarony potrafią szybko przysporzyć nam dodatkowych kilogramów. Nie powiemy tego natomiast o kaszach, które również świetnie smakują z rozmaitymi sosami. Do tego dostarczają szereg witamin i minerałów, które niezbędne są do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Kasze zaspokajają głód na naprawdę długo. Mogą być spożywane także przez diabetyków.

- 11 kwietnia 2022
Derma Solution – innowacyjne rozwiązania dla Twojej urody
- 7 kwietnia 2022
Jak często można pić kawę?
- 12 marca 2022
Awokado dlaczego warto ?
- 13 lutego 2022
Derma Solution – innowacyjne rozwiązania dla Twojej urody
Jak często można pić kawę?
Awokado dlaczego warto ?
Dynia dlaczego warto ?
Oczyszczanie wątroby sposoby
Żywienie dzieci
Jak zapobiec cukrzycy
Skąd się biorą problemy z cerą