Żywność znanego pochodzenia
- 221 Views
- Redaktor ifd.pl
- 18 marca 2019
- Informacje o treningu i zdrowiu
Sposób odżywiania się w największym stopniu determinuje jakość życia. Powiedzenie – jesteś tym, co jesz – staje się coraz bardziej powszechne i zrozumiałe. Ludzie zaczęli rozumieć jak bardzo różni się żywność powszechnie dostępna w sklepie od tej przygotowywanej samodzielnie lub z naturalnych składników. Oczywiście produkty wysoko przetworzone są też dużo tańsze i łatwiejsze w otrzymaniu oraz przechowywaniu, podczas gdy naturalna żywność bez sztucznych dodatków jest droższa i szybciej się psuje. Niemniej wiedza z zakresu tego, jak bardzo szkodliwe dla ludzkiego zdrowia mogą być konserwanty i barwniki spotykane w popularnych produktach rośnie nawet wśród zwykłych ludzi. Ci gotowi są zmienić swój jadłospis w taki sposób, by jeśli nawet nie wyeliminować całkowicie tego typu produkty – to przynajmniej ograniczyć je do minimum, a wszystkie inne zastąpić alternatywnymi i bardziej zdrowymi produktami. Na takiej zmianie orientacji zarabiają przede wszystkim gospodarstwa ekologiczne i nieduże rzemieślnicze zakłady produkcyjne, które nigdy nie tworzyły jedzenia na masową skalę.

- 4 stycznia 2021
Jakie płatki na śniadanie
- 9 października 2020
Skuteczne ćwiczenia na plecy
- 7 sierpnia 2020
Pompki na poręczach zalety
- 24 czerwca 2020
Jakie płatki na śniadanie
Skuteczne ćwiczenia na plecy
Pompki na poręczach zalety
Roślina Muria puama
Ryba w diecie dlaczego jest ważna ?
HMB co to jest ?
Dieta dla sportowców
W jaki sposób ćwiczyć łydki ?