Samodzielne przygotowanie składników

Zainteresowanie ludzi naturalnymi artykułami spożywczymi wynika chociażby z coraz mocniejszej kampanii informacyjnej, dzięki której nawet zwykli ludzie dowiadują się, jak wiele niepotrzebnych sztucznych dodatków chemicznych znajduje się w ich ulubionych, wysoko przetworzonych produktach spożywczych. Oczywiście produkty bardziej ekologiczne, nazywane także bio, kosztują dużo więcej i nie każdego klienta w sklepie stać jest na to, aby wybierać produkty bez zbędnych dodatków, konserwantów i wypełniaczy. Jednocześnie rośnie zainteresowanie metodami własnej domowej produkcji chociażby chleba czy przetworów – w ten sposób wydając raz w sezonie stosunkowo nieduże pieniądze na świeże warzywa czy owoce można samodzielnie przygotować sobie zapas przetworów na cały rok. Koszt uzyskania kilkunastu słoików ogórków czy przecieru pomidorowego jest wyjątkowo niski w porównaniu z późniejszymi kosztami nabycia takich produktów w sklepie. A jakość wykonanych w domowym zaciszu przetworów jest zdecydowanie wyższa, podobnie jak ich walory smakowe – w zestawieniu z tymi nawet najpopularniejszymi globalnymi markami.

Previous post Prowadzenie kampanii informacyjnych
Next post owies dlaczego warto ?