Warto robić przetwory
- 185 Views
- Redaktor ifd.pl
- 19 lutego 2019
- Informacje o treningu i zdrowiu
Wiele się mówi o tym, jak negatywny wpływ na nasze zdrowie, a także życie mają konserwanty zawarte w jedzeniu. Żywność wysoko przetworzona jest dla nas zawszeszkodliwa i niestety również wpływa na przybieranie n wadze.
Szczególnie zimą, kiedy nie ma dostępu do świeżych warzyw i owoców wielu z nas decyduje się na zakup gotowych sosów warzywnych, przecierów, czy też dżemów owocowych i konfitur, aby poczuć choć trochę smak lata. Niestety, produkty te zawierają mnóstwo chemii i konserwantów, a także cukru, który negatywnie wpływa na nasz stan zdrowia. Z pewnościa nie są to produkty, które można by nazwać dietetycznymi.
Dlatego też doskonałym pomysłem jest samodzielne przygotowywanie przetworów na zimę. Wiemy wtedy, co znajduje się w którym słoiczku i jaki jest skład konkretnego przetworu. Możemy dodawać do swojej produkcji również znacznie mniej cukru, a polepszaczy smaku nie używamy wcale. Robienie przetworów wcale nie jest drogie, ani pracochłonne. Pozwala nam ono za to na zachowanie smaku lata i jesieni w naszych słoiczkach i rozkoszowanie się nim w okresie zimowym.

- 24 lutego 2021
Co z drugim śniadaniem?
- 4 stycznia 2021
Jakie płatki na śniadanie
- 9 października 2020
Skuteczne ćwiczenia na plecy
- 7 sierpnia 2020
Co z drugim śniadaniem?
Jakie płatki na śniadanie
Skuteczne ćwiczenia na plecy
Pompki na poręczach zalety
Roślina Muria puama
Ryba w diecie dlaczego jest ważna ?
HMB co to jest ?
Dieta dla sportowców