Zielone warzywa i owoce usuwają toksyny z organizmu

W okresie wiosny warto pomyśleć o oczyszczeniu organizmu z toksyn. W oczyszczeniu organizmu pomoże nam dieta złożona w dużej mierze z zielonych warzyw i owoców.
Szczególnie polecane są zielone winogrona, kiwi, różne odmiany sałat, brokuły. W zielonych warzywach i owocach znajduje się największa ilość chlorofilu, który poprawia odporność organizmu, oczyszcza go z toksyn i poprawia przemianę materii. Dieta złożona z dużej ilości zielonych warzyw i owoców pomoże nam także pozbyć się nagromadzonego w okresie zimy tłuszczyku.
Dietę, której podstawą będą zielone warzywa i owoce powinno stosować się przynajmniej przez okres 7 dni, nie dłużej jednak jak 14 dni. W czasie jej stosowania należy zrezygnować z dodatku soli do potraw. W ten sposób ułatwimy usunięcie z organizmu metali ciężkich i innych toksycznych substancji. W okresie stosowania diety należy pamiętać o dostarczeniu dużej ilości płynów, zaleca ilość to 2 litry. Wskazane jest picie w tym okresie zielonej herbaty, wody i soków przygotowanych z zielonych warzyw i owoców.

Previous post Nie zapominajmy o posiłkach
Next post Szczaw czy warto jeść ?