Zielone warzywa i owoce usuwają toksyny z organizmu
- 181 Views
- Redaktor ifd.pl
- 24 lutego 2019
- Informacje o treningu i zdrowiu
W okresie wiosny warto pomyśleć o oczyszczeniu organizmu z toksyn. W oczyszczeniu organizmu pomoże nam dieta złożona w dużej mierze z zielonych warzyw i owoców.
Szczególnie polecane są zielone winogrona, kiwi, różne odmiany sałat, brokuły. W zielonych warzywach i owocach znajduje się największa ilość chlorofilu, który poprawia odporność organizmu, oczyszcza go z toksyn i poprawia przemianę materii. Dieta złożona z dużej ilości zielonych warzyw i owoców pomoże nam także pozbyć się nagromadzonego w okresie zimy tłuszczyku.
Dietę, której podstawą będą zielone warzywa i owoce powinno stosować się przynajmniej przez okres 7 dni, nie dłużej jednak jak 14 dni. W czasie jej stosowania należy zrezygnować z dodatku soli do potraw. W ten sposób ułatwimy usunięcie z organizmu metali ciężkich i innych toksycznych substancji. W okresie stosowania diety należy pamiętać o dostarczeniu dużej ilości płynów, zaleca ilość to 2 litry. Wskazane jest picie w tym okresie zielonej herbaty, wody i soków przygotowanych z zielonych warzyw i owoców.

- 24 lutego 2021
Co z drugim śniadaniem?
- 4 stycznia 2021
Jakie płatki na śniadanie
- 9 października 2020
Skuteczne ćwiczenia na plecy
- 7 sierpnia 2020
Co z drugim śniadaniem?
Jakie płatki na śniadanie
Skuteczne ćwiczenia na plecy
Pompki na poręczach zalety
Roślina Muria puama
Ryba w diecie dlaczego jest ważna ?
HMB co to jest ?
Dieta dla sportowców